Velkommen til sjømat-camp!

Havets matfat 🐠🦀🦞🐟🦐🐙

Sjømat-camp inviterer deg med på en reise i havets mange ukjente smakseventyr! Her kan du lære om hvordan vi kommer til spise i fremtiden og hva vi burde spise mer av. Og kanskje kan du lære om hvordan du kan høste din egen middag rett der du bor. Velkommen til bords.


 
 

Visste du at nesten alt av levende dyr i havet kan spises? Har du for eksempel forsøkt å koke suppe på strandkrabber eller spist strandsnegler som snacks når du sitter i fjæra? Havets matfat er lite utforsket og vi bruker kun en liten del av alt det som vi kan spise. Fremtidens kjøkken kommer til å bestå av masse spennende fra havet, så hvorfor ikke begynne reisen på egenhånd? 

I episode 3 i serien Passion for Ocean på tur følger vi Deigen som er ute i fjæra for å lære mer om alt vi kan sanke selv, spise og eksperimentere med. Vi oppfordrer deg til å ta med familien på tur ut i fjæra neste helg, plukk hjerteskjell og lag en deilig rett. Inspirasjon kan du hente i oppskriften under her. Men husk! Sjekk alltid blåskjellvarselet før du plukker skjell.


Del gjerne med oss hvordan det gikk ved å tagge @passionforocean på instagram! 🤟🧜‍♀️🧞‍♀️ 🐙🦐🦀🐠

HJERTESKJELL

Du trenger:
1 kg hjerteskjell
1 dl hvitvin
½ dl noilly prat
50 g olivenolje
3 fedd hvitløk i skiver
2 sjalottløk i skiver
10 dulcita tomater delt i to
Fersk persille

 

Fres løk og hvitløk i olje sammen med tomatene. Ha på vin og noilly

Kok i 1 min og tilsett hjerteskjellene

Legg på lokk og la de dampe til de åpner seg

Vend inn persille og server.

Resten av mesterkokk Ørjan Johannessens oppskrifter fra episode 3 av Passion for Ocean på tur finner du her.

IMG_20200807_174253.jpeg
 
 

Sjømatpartnere

Norges sopp- og nyttevekstforbund er en sammenslutning av lokale foreninger som er opptatt av hvordan vi bruker naturen i vårt nærmiljø.
Les mer her

Unge Kokker Kurs- og kompetansesenter jobber med å spre kunnskapsbasert matglede og ernæring

Les mer her